portretfoto Anita

Sinds 1 september 2022 ben ik kerkelijk werker van de Open Hof.
Laat ik me even voorstellen.

Wie ik ben…
Mijn naam is Anita Abbring, ik ben de trotse moeder van twee jongvolwassen kinderen, die zelfstandig wonen en geniet uitbundig van mijn hond Bella. Werkervaring deed ik op als o.a. jeugdhulpverlener, jurist en manager in de jeugdzorg en docent in het VO; ik heb een brede belangstelling en kennis dus. Van 2018-2021 ben ik werkzaam geweest als jeugd- en gezinswerker in de Kruiskerk in Arnhem (CNGK). Jeugd heeft een grote plek in mijn hart!

Wat ik doe…
Sinds 2012 studeer ik theologie omdat ik me geroepen weet om predikant te worden. Anno 2022 ben ik in de afrondende fase van mijn studie en komt het einde in zicht. Een einde dat hopelijk ook een nieuw begin betekent! Op dit moment werk ik drie dagen per week voor de Open Hof, één dag per week als stafwerker Gebed en Onderwijs bij New Wine Nederland en de overige tijd is voor studie en familie en vrienden.

Wat ik doe in de Open Hof is samen te vatten als toerusten en opbouwen van de gemeente
en samen met de gemeente van betekenis zijn voor de wijk rondom de Open Hof. Ik hoop dat de komende tijd duidelijk gaat worden, hoe dat eruit kan zien. Mijn werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag en mijn werkplek is in de Open Hof. Leden van de Open Hof én buurtbewoners zijn welkom voor een gesprek en/of gebed. Ik hoop dat de komende tijd velen mij gaan weten te vinden in de Open Hof.

Wat ik geloof…
Tenslotte wil ik afsluiten met een paar woorden die mijn geloofsleven typeren. Persoonlijk lees ik graag The Message, een parafrasevertaling van de Bijbel door Eugene Peterson. Mattheus 11: 28 – 30 behoren tot mijn lievelingsverzen en op basis daarvan heb ik mijn ‘levensmotto’ geformuleerd:

“Ik geloof dat ik bij Jezus écht tot rust mag komen, omdat ik bij Hem mijn leven mag hervinden.
Ik wil wandelen en samenwerken met Jezus en zien hoe Hij aan het werk is.
Ik wil met Hem meelopen en van Hem leren om licht en vrij te leven.
Ik geloof dat Hij mij niets zal opleggen dat te zwaar is of slecht bij mij past.
Ik wil (leren) leven op het ongedwongen ritme van de genade!”

Wil je mij of de Open Hof beter leren kennen? Heb je vragen over geloof en God?
Voor contact kun je mailen naar anita.abbring@deopenhof-alkmaar.nl of bellen/appen naar 06-51184311.